αισθητ1

Οι μαθητές-ιες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κριτσάς στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και της ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ από το Γυμνάσιο στο Λύκειο σήμερα 16-04-24 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εργαστηριακού Κέντρου Νεάπολης και επισκέφθηκαν τα εργαστήρια στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης. Οι διδάσκοντες στους τομείς των δύο ΕΠΑΛ είχαν ετοιμάσει όχι μόνο κατατοπιστικές παρουσιάσεις αλλά και αλληλοεπιδραστικές, ώστε τα Γυμνασιόπαιδά μας να μπουν στη θέση του μελλοντικού μαθητή Λυκείου.

Η περιήγηση ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα εργαστήρια του τομέα πληροφορικής, οικονομίας, αισθητικής, νοσηλευτικής και βρεφονηπιοκομίας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τα δύο Γενικά Λύκεια, όπου οι Διευθυντές, κ.Χαβάκης και κ.Πεδιαδίτη, μας εξήγησαν το σύστημα σπουδών στα Γενικά Λύκεια και μας ξενάγησαν στο χώρο των Γενικών Λυκείων.

Τέλος, ξεναγηθήκαμε στα εργαστήρια των τομέων του ΠΕΠΑΛ Νεάπολης Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικής, Δομικών Έργων και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση της σημερινής ενημέρωσης αλλά και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Γυμνασίων του Δήμου να χρηματοδοτήσει τη μετακίνηση των μαθητών-ιών.

Εκ μέρους του Γυμνασίου Κριτσάς,

Η Διευθύντρια Άννα Μάμου